Tuesday, May 27, 2014

Turn up the Quiet with TodaysMeet

Allowing students to make comments and ask questions in real time reins in the loud ones and turns up the quiet.


Why TodaysMeet?
TodaysMeet is a backchannel that gets students chatting via an easy-to-use interface. It's a free Web 2.0 tool that requires no logins and works on any Internet device. Teachers create a virtual room for students to contribute. The tool can be used for discussions, brainstorming, reflecting, formative assessment, and even exit tickets. Responses are limited to 140 characters or less (much like Twitter).

Create a Room

 1. Click the Name Your Room button (Name Example: demographyA2)
 2. Choose the amount of time you want your room to be active: 2 hrs, 8 hrs, 12 hrs, one day, one week, one month, or a year.
 3. Select Create your room.
 4. Enter your name and click Join.
 5. Next, enter a guiding question and click the Say button.

Join a Room
TodaysMeet 2.png
 1. Share your custom TodaysMeet room URL  with your students.
 2. Instruct students to enter their name and click Join.
 3. Next, enter a message and click Say.

In the Classroom

 • Set specific rules on how students name themselves in the TodaysMeet Room.
 • Use as a "parking lot" for questions that come up during the lesson
 • Send links to all students in the classroom quickly
 • Use guiding questions before students watch a video
 • Create Wordle from transcript after discussions to analyze what students understand as most important
 • Use transcript to give daily grade based on participation
 • Two or more classrooms engage in a conversation as they listen to the same content at the same time.
 • Students record responses/reflections after completing an activity.
 • Before a science lab, students record their hypothesis. After lab, they respond about the conclusion.
 • Conduct silent discussion with students instead of oral discussion

1 comment:

 1. Cách trị mụn trứng cá bằng mật ong hiệu quả tại nhàLấy 1 quả táo chín xay nhuyễn rồi trộn đều với 1 chút mật ong. Sử dụng miếng giấy đắp mặt nạ để thoa hỗn hợp lên mặt khoảng 15 phút, sau đó rửa mặt lại bằng nước ấm.
  Lời bài hát tình yêu màu nắng karaokeVà khi gọi anh là mưa ..Chẳng thể gần lại được nữa
  Những dấu hiệu của bệnh trĩDưới đây là những dấu hiệu của bệnh trĩ mà chúng tôi mang đến nhằm giúp các bạn có thể phát hiện bệnh trĩ sớm để có thể điều trị kịp thời.
  Những dấu hiệu của bệnh ung thư vòm họngNam đó chính là ung thư vòm họng. Tuy nhiên, để phát hiện ra nó không hề đơn giản, thường được phát hiện ở giai đoạn bệnh đang phát triển mạnh
  Những dấu hiệu bị bệnh tiểu đườngBệnh tiểu đường là một trong những căn bệnh phổ biến hiện nay, người bị bệnh tiểu đường thường không có cách nào chữa hết bệnh mà chỉ còn cách sống chung với nó.
  Nên chuẩn bị gì cho đêm tân hônTuy nhiên, cách chữa bệnh yếu sinh lý ở nam giới bằng testosterone chỉ mang tính tạm thời, không nên áp dụng trong thời gian dài.
  Tinh trùng sống được bao lâu trong cổ tử cung ?Trong tử cung: Sau khi giao hợp một tiếng, tinh trùng xuất hiện trong tử cung; sau 6 tiếng, toàn bộ tinh trùng sống và hoạt động khỏe mạnh
  Tinh trùng loãng màu vàng có sao không?Do nhiễm bộ phận sinh dục mà gặp nhiều nhất là viêm tuyến tiền liệt. Đây là cơ quan sản xuất ra tinh dịch, giúp nam giới có thể xuất tinh và duy trì nòi giống.
  Tinh trùng yếu nên ăn gì?Tinh trùng yếu căn bệnh dễ làm vô sinh ở nam giới gây ra nhiều tổn thất về tinh thần của mỗi các nhân cũng như toàn xã hội làm nam giới mất khả năng duy trì nòi giống,
  Tinh trùng vón cục màu vàng có sao không?Tinh trùng vón cục màu vàng là hiện tượng phổ biến ở nam giới có thể nguyên nhân do nhiều phía gây ra.
  Những món ăn ngày tết miền bắcVào dịp Tết, mỗi vùng miền trên đất nước Việt Nam lại có những món ăn đặc trưng khác nhau. Khi nhắc đến ẩm thực miền Bắc,

  ReplyDelete